8 november 2015: Jubileumconcerten 100-jaar Thalia

9 november 2015 Nieuws  2 reacties

100 jaar Thalia

100 jaar Thalia

Na drie mooie voorstellingen met Thalia in Amsterdam kijk ik terug op een geslaagde reeks jubileumconcerten van deze 100-jarige opera en operette vereniging. Op zondag 1, zaterdag 7 en zondag 8 november was de zaal van het Zuider Amstel Kanaal Theater goed gevuld. Op de laatste zondag was de zaal zelfs compleet uitverkocht, er kon geen stoel meer bij!
Zelf mocht ik voor de eerste keer een aantal solostukjes vertolken bij Thalia. Dat maakte het voor mij extra spannend.
Al vroeg in het concert kon ik het mooie “Mia bella Fiorentina” vertolken uit Boccaccio van Franz von Suppé. Dit duet zong ik met Ellen Hink. Heerlijk om dit samen te doen en mooi om te horen hoe onze stemmen goed bij elkaar “kleuren”.

Mia bella Fiorentina

Mia bella Fiorentina

Van Gilbert & Sullivan werd “Nu aan boord” gezongen uit The Gondoliers. Dit is het lied waarbij Gianetta en Tessa de Gondoliers uitgeleide doen. De rol van Tessa heb ik eerder in Almere mogen spelen, toen in het Engels gezongen, nu in het Nederlands vertolkt tijdens dit concert.

Nu aan boord

Nu aan boord

Na de pauze kon ik mijn boosaardige, strenge kant laten zien. Uit Yeomen of the Guard van Emmerich Kálmán werd het wachterskoor gezongen. Hierbij mocht ik de bewakers als solist op strenge wijze toezingen omdat zij hun taken verzaakt hadden. Na afloop moesten de mannelijke koorleden bekennen dat ze mij bijna niet durfden aan te kijken, omdat mijn blik naar hen toe zo boos was! Zat ik in elk geval goed in mijn rol!

Wachterskoor

Wachterskoor

Tegen het eind van het concert mocht ik nog een bijdrage leveren aan het prachtige “Brüderlein und Schwesterlein”uit Die Fledermaus van Johann Strauss. Dit lied werd met een warm applaus van het publiek beloond.

Brüderlein und Schwesterlein

Brüderlein und Schwesterlein

Na deze concertserie is het weer tijd om met iets nieuws te beginnen. Vanaf medio november 2015 gaan we bij Thalia starten met de repetities voor “The Pirates of Penzence” van Gilbert & Sullivan. Deze operette zullen we eveneens in het Zuider Amstel Kanaal Theater gaan opvoeren. De speeldata hiervoor zijn 3, 9 en 10 april 2016.

2 reacties van 8 november 2015: Jubileumconcerten 100-jaar Thalia

 • Jaap en Marian Scheltes  zegt:

  Wat heb je toch een mooie stem. We hebben er weer van genoten. Lieve groeten uit Doesburg, de poort van de achterhoek.

  • Sabina  zegt:

   Dank voor de reactie! Da’s leuk om te horen.

   Groeten,
   Sabina

Laat een reactie achter

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>